Wij zijn Willem (01-07-1977) en Wendy (14-03-1979) van Amerongen. Sinds 08 mei 2001 stapelverliefd en nog geen jaar later getrouwd. Een huwelijk met vele bereikte heuveltoppen en over bergen en door enkele dalen – maar zo sterk als een rots.

Dat “huisje, boompje, beestje” niet helemaal bij ons past weten we eigenlijk al lange tijd. Nadat we in 2005 langzaamaan uit onze comfort zone getrokken waren begonnen we te zien en te ervaren waar onze passie werkelijk ligt.

Voor wie meer wil lezen over onze periode vanaf 2006 tot 2009 verwijzen we jullie door naar ons dagboek (weblog) over deze periode. Vanaf pagina 38 begint de start in Nairobi. Weblog Willem-Wendy Zuid Soedan 2007-2009

Verder doet het er eigenlijk helemaal niet toe wie we zijn. Deze website gaat vooral over wat we doen, hoe we het doen en door wie we hierin geïnspireerd worden. Het gaat ook over mensen, in de eerste plaats de mensen die we ontmoeten en mogen dienen, maar daarnaast ook de mensen waarmee we mogen (samen)werken. En over verschillen en bijzondere gebeurtenissen – in Nederland gaat alles net ietsje anders dan hier!

We zijn twee mensen met een groot hart voor Jezus die houden van een flinke uitdaging, liefst met ook nog een beetje avontuur erbij. Als team kunnen we uitstekend samenwerken maar ook los van elkaar redden we ons prima in het werkveld. Dan toch een korte kennismaking (voor wie wil weten wie er achter de blogs schuilen)…

Willem
Vanuit mijn opgedane ervaring als IT Infra specialist, als problem manager en ITIL coach heb ik kennis opgebouwd in het IT platform. Ruim twee jaar internationale ervaring in Oost Afrika als ICT manager en Programma support manager hebben mij gemaakt tot een daadkrachtige projectleider met passie voor mensen.

Eenmaal terug in Nederland ben ik samen met twee inspirerende compagnons begonnen als ondernemer in een nieuw concept voor christelijke kinderopvang waar elk kind welkom is. Bzzzonder. In korte tijd mochten we een prachtbedrijf opbouwen wat vandaag de dag nog steeds een groot succes is. Het was fantastisch om bij te dragen aan dit concept en met elkaar te bouwen aan een sterk fundament. Een periode die mij heeft gemaakt tot een bouwer en creatieveling.

Na drie jaar bouwen vond ik het mooi geweest en heb ik afscheid genomen van deze mooie organisatie en ben als zelfstandige verdergegaan met COFTS BV. Een organisatie die zich richt op projectmanagement voor de Goede Doelen branche. op het moment van schrijven (sept ’13) gaat het geweldig binnen het bedrijf. Zo goed zelfs dat ik opdrachten heb moeten afzeggen dit jaar.. Bijzonder om zoiets mee te maken in tijden van ‘crisis’ in NL. Een periode die mij vooral dankbaar maakt omdat God het zo heeft gezegend. Om een bedrijf op te geven voor een hoger doel is voor mij dan ook geen enkel offer. De beste weg is tenslotte de weg die God je aanreikt.

Wendy
Je kunt een boek over mij schrijven… Maar ik hou ‘t kort en gericht op dit werk wat we gaan doen. 🙂

Als er iets is wat ik machtig mooi vind is het reizen en de wereld ontdekken… daarnaast heb ik een passie voor mensen in nood. Hoe geweldig als je deze dingen samen met je lieve man mag doen! Het is dus ook niet gek dat we inmiddels al bijna drie jaar van ons leven elders hebben gewoond dan in ons thuisland Nederland. Daarnaast heb ik voor Compassion als vrijwilliger prachtige reizen mogen begeleiden waarbij sponsors hun sponsorkind mochten ontmoeten.

Toen we in 2009 terugkwamen in Nederland, was dat niet omdat ik dat wilde. Het was dan ook geen gemakkelijke weg om weer in Nederland te settelen. Achteraf gezien wel de juiste. Nu weet ik dat we opnieuw klaar gemaakt moesten worden voor onze tweede grote avontuur in Zuid-Soedan… In de periode van vijf jaar Nederland mochten we heel veel leren. Zakelijk gezien en ook privé. We mochten pleegouders zijn. We konden verschillende organisaties en werkwijzen leren kennen. We mochten leren van fouten en groeien. Dat was goed! Voor mijn zakelijke profiel, verwijs ik je naar mijn LinkedIn profiel.  

Daarnaast kan ik hier schrijven dat ik ‘t heerlijk vind om in de natuur te zijn, dat ik van koken hou en fit blijf door te sporten (krachttraining en hardlopen), dat ik hou van fotograferen, social media en schrijven. En dat ik nog veel meer dingen leuk vind en heel veel hou van mijn familie en vrienden. Maar als je mij wilt leren kennen, spreek me dan eens aan of stuur me een mailtje (als je geen tijd hebt om naar Zuid-Soedan af te reizen)!