We gaan!De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen, ondanks dat onze reis een week werd uitgesteld in verband met de onrusten in Zuid-Soedan! We hebben al vele malen op verschillende plaatsen afscheid genomen en nu is het dan echt zo ver. We gaan! 13 januari vertrekken we richting Nairobi en vanuit daar zal gekeken worden wanneer we precies naar Zuid-Soedan vertrekken. We zijn er klaar voor, hebben zin om in actie te komen.

Ondertussen zijn de gevechten in Zuid-Soedan nog niet voorbij, maar worden er op dit moment wel pogingen gedaan tot vredesonderhandelingen. De Zuid-Soedanezen zijn bang dat deze conflicten zich verder zullen verspreiden en hebben moeite om hun ‘hoop’ te behouden. Zoals ook op het blog van Eveline en Maarten te lezen is, is ook op andere manieren te merken dat er onrust is in Zuid-Soedan: de munteenheid, de South Sudanese Pond (SSP), is sterk in waarde gedaald, producten worden schaarser, meer dan 200.000 mensen zijn ontheemd en de algemene wanorde neemt toe.

Hulp is hard nodig, dat is duidelijk. En wij gaan daar met veel liefde en passie en ontvangen talenten onze bijdrage aan leveren samen met Medair

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,